Terras weer open vanaf 19 mei.

Als de daling van de ziekenhuisopnames doorzet, kan ‘stap 2’ van het openingsplan van het kabinet 19 mei worden ingezet.

Binnensporten is dan onder voorwaarden weer toegestaan en terrassen op sportlocaties mogen open. Ook is buitensporten in groepsverband voor volwassenen vanaf 27 jaar weer mogelijk. Of de versoepelingen inderdaad woensdag 19 mei ingaan, maakt het kabinet maandag 17 mei definitief bekend.

 

Wat betekent dit voor tennis vanaf 19 mei?

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen buiten tennissen, zowel vrijspelen als trainen in groepsverband (max. 30 personen). Zij houden 1.5 meter afstand tot elkaar. Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien en officiële interne toernooien (zoals clubkampioenschappen) zijn niet toegestaan. Vriendschappelijke wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (toss en laddercompetitie) zijn wel toegestaan, met vooraf een speelafspraak en baanreservering.
  • Terrassen mogen open van 6.00 tot 20.00 uur onder voorwaarden: maximaal 50 personen op een terras, en maximaal 2 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde huishouden. Een reservering is verplicht (dit kan een baanreservering of les zijn).
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Publiek is niet toegestaan.

 

https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/05/corona-update-binnensportlocaties-en-terrassen-op-sportlocaties-mogelijk-open-vanaf-19-mei/