Instructies ClubApp installeren en inloggen

De volgende instructies zijn bedoeld om je te helpen bij zowel het installeren van de KNLTB ClubApp als bij het opnieuw inloggen.

Bij installatie:

 • Download de gratis KNLTB ClubApp in de App Store of Google Play op uw mobiele telefoon of tablet.

De volgende instructies zijn gelijk voor installeren of opnieuw inloggen:

  • Open de KNLTB ClubApp en vul “Voorschoten” in Zoek naar jouw club….

   Er verschijnt dan een lijstje met twee namen: Forescate en Tennispark Adegeest Voorschoten.

  • Als je onze club niet meteen ziet, maak deze zichtbaar door het volledig scherm te activeren – je toetsenbord dat over de lijst met namen ligt verdwijnt dan. Dit kan je doen door vlak bij het invoerveld het scherm te toucheren. Zie ook Tips voor Digibeten.

Let nu op. De app werkt met twee verschillende soorten lidnummers. KNLTB leden hebben een Bondsnummer en niet-KNLTB leden krijgen een Clublidnummer. Omdat Stichting Tennispark Adegeest er voor gekozen heeft om haar leden niet automatisch lid te laten zijn van de KNLTB heeft het merendeel van onze leden geen Bondsnummer maar een Clublidnummer. Dit nummer heb je via mail toegewezen gekregen door de administrateurs. Bewaar dit nummer goed. Deze is uniek en persoonsgebonden. Hieraan is je e-mailadres gekoppeld.

KNLTB leden kunnen hun Bondsnummer terugvinden op hun KNLTB pas.

Tips voor Digibeten: tik met je vinger op de plekken waar je wat wilt wijzigen of invoeren. Daarmee ‘activeer’ je dat veld en verschijnen er keuzemenu’s of het toetsenbord. Soms ligt het toetsenbord dat dan verschijnt over een gedeelte van het scherm heen waar je informatie van wilt zien. Veeg dan met je vinger het scherm naar boven. Of tik op het scherm naast het toetsenbord zodat het toetsenbord verdwijnt en het volledige scherm weer zichtbaar wordt.

 

  • Als je reeds inloggegevens hebt: maak de keuze tussen Bondsnr. en Clubnr. Tik op het veld waarin standaard Bondsnr. staat (met een omgekeerde driehoekje) en dan verschijnt onderin je scherm een lijstje met de twee opties. Tik op clublidnummer als je die wilt gebruiken. Tik daarna op het invoerveld om je toetsenbord te activeren. Je kan nu het nummer invoeren. Tik daarna op het Wachtwoord veld en voer daar je wachtwoord in. Tik op Inloggen en als je ingevoerde gegevens correct zijn verschijnt het eerste scherm van de app en kan je aan slag. Onder normale omstandigheden hoef je niet meer eerst in te loggen bij het gebruik van deze app.
  • Als je de app voor het eerst installeert of je wachtwoord vergeten ben kies dan voor Nieuw wachtwoord aanmaken?
  • Het scherm tbv het wachtwoord aanmaken verschijnt met standaard het invoerveld voor Bondsnummer. Volg de instructies zoals bij het inloggen gegeven zodat je met het juiste nummer werkt. Tik na invoer op het veld Nieuw wachtwoord aanmaken. Er verschijnt een melding die zegt het aanvragen gelukt is.
  • Je ontvangt nu een e-mail van Tennispark Adegeest Voorschoten met titel Wachtwoord reset. Heb even geduld. Dit kan soms 10 minuten duren. De mail kan ook in je spam terecht komen. Wacht echter niet te lang met afhandelen van deze mail: de link waarmee je wachtwoord invoert is maar beperkt geldig!
  • Klik de link in de email aan en voer een nieuw wachtwoord 2 maal in. Een wachtwoord moet een hoofdletter bevatten, een leesteken, een cijfer en uit minimaal 8 tekens bestaan. Bewaar dit wachtwoord goed.
  • Ga weer terug naar de ClubApp en log in met het juiste nummer en je nieuwe wachtwoord.

Het reserveren kan beginnen.