Nieuw fenomeen op de tennisbaan: De racket high five!

Nadat de jeugd als eerste weer de baan op mocht en vervolgens volwassenen mochten singelen, wordt er ook weer gedubbeld bij veel verenigingen. Heerlijk, want voor heel wat tennissers is de dubbel zelfs hun favoriete onderdeel van onze sport. We zien dat spelers goed met de richtlijnen omgaan en op het park en de baan 1.5 meter afstand houden. Het ‘corona-dubbelen’ zorgt zelfs voor een nieuw fenomeen op de baan: de racket high five.

Racket high five

Of je nu wint of verliest, veel tennissers genieten ervan om weer samen te strijden op de baan. Maar sommige dingen zijn wel wat anders dan voorheen. Waar we een gewonnen punt vaak afsloten met een high five is dat vanwege corona niet mogelijk. Dat tennissers creatief zijn, blijkt wel uit de ‘racket high five’ die we de laatste tijd steeds meer zien op de baan. Een mooi, nieuw fenomeen dat wat ons betreft veel navolging mag krijgen!

Ondertussen merken we ook dat het online reserveren van een baan gewoon wordt en dat verenigingen gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dat is niet alleen belangrijk om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis in de anderhalvemetersamenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen. Complimenten en dank aan iedereen voor alle inspanningen. Ga zo door! Bron: Artikel KNLTB website