Belangrijk bericht

Lees de laatste berichten over de corona tennismaatregelen, het Boonekamp Open Toernooi en meer. 

Beste tennissers van Tennispark Adegeest,

 

Het zijn geen makkelijke tijden voor de liefhebbers van een gezellig terras, een bakkie vooraf, of even de zojuist gespeelde partij doornemen onder het genot van een drankje.  Het Coronavirus wil maar geen vakantie nemen. Oplopende besmettingen en dus weer strengere maatregelen door de overheid afgekondigd.

Als we Mark Rutte mochten geloven dan betekent dit voor de tennissers dat het vanaf donderdag 15 oktober niet meer is toegestaan om te dubbelen. De KNLTB stelde daar meteen vraagtekens bij want hoezo is anderhalve meter afstand niet mogelijk met dubbelen? En nu valt op de site te lezen dat dubbelen nog steeds toegestaan is. Onder voorwaarden natuurlijk. De letterlijk tekst willen we als bestuur graag overnemen als belangrijke voorwaarden:

 

Dubbelen

Dubbelen bij tennis en padel kan mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

We zullen in overleg met NOC*NSF de richtlijnen voor tennis en padel verder uitwerken en de meestgestelde vragen en antwoorden zo snel mogelijk publiceren.

Zie eventueel zelf hier de site van KNLTB:

 

Boonekamp Open Toernooi

Er is met de nieuwste maatregelen definitief een streep gegaan door ons Boonenkamp Open toernooi. Dit jaarlijkse open toernooi zou eind volgende week van start gaan, er waren al veel twijfels of het haalbaar was, maar nu is het zelfs verboden om een toernooi te organiseren.

Ook de KNLTB najaarscompetitie is per direct stil gelegd. Jammer voor alle betrokkenen. De kans om je te meten met andere spelers van buiten het park moet uitgesteld worden tot over enige tijd.

En omdat laatste te benadrukken: de voor zondag 15 november geplande uitwisseling met Forescate is ook afgelast.

 

Goed nieuws van de Gemeente Voorschoten

En dan is er nog het goede nieuws dat we van onze gemeente een kwijtschelding voor de huur van ons park voor de maanden maart tot en met mei ontvangen hebben. Daar zijn we – en met name Bas Norel, onze penningmeester – heel blij mee. De gemeente maakt daarbij gebruik van een subsidie die door de rijksoverheid ter beschikking is gesteld om dit soort kwijtschelding mee te kunnen compenseren. Door de vele weken dat ons clubhuis de deuren moet sluiten is een belangrijk deel van onze inkomsten komen te vervallen. En deze regeling is dus van harte welkom.