Er mag weer gedubbeld worden!

Beste tennisser van Sportpark Adegeest

 

Per zaterdag 15 januari 2022 is het weer toegestaan om te dubbelen. Ook mag er weer gesport worden in de avonduren. Heerlijk om de avonden weer terug te hebben om daarin je sporten te kunnen plannen. De reserverings-app is inmiddels weer zo ingesteld dat voor single partijen er een half uur toegewezen wordt en voor dubbelpartijen een heel uur.

 

Het clubhuis is open zodat toiletbezoek mogelijk is. De bar moet nog even dicht blijven en mede daarom gaat het park om doordeweeks om 22.00 uur dicht. Als de omstandigheden het toestaan zal er teruggegaan worden naar onze volledige openingstijden tot 23.00 uur.

 

Omdat onderlinge wedstrijden binnen een club wel zijn toegestaan wordt er had gewerkt om het rackettrekken weer zo snel mogelijk te starten. Ook het spelen van de wintercompetitie voor dubbels is weer toegestaan.

 

We vragen op dit moment niet aan onze vrijwilligers om voor barbezetting te zorgen. Dat is tijdelijk omdat er geen horeca toegestaan is.  Daarom is er nu niet altijd een parkbeheerder om mee te helpen het afhangen in goede banen te leiden. Er komen regelmatig vragen binnen over reserveren van een baannummer die vervolgens al bezet is door andere tennissers. Graag lichten we de regels die hiervoor gelden op ons tennispark nog eens toe. Allereerst de regels zoals gepubliceerd op onze site. https://tennispark-adegeest.nl/de-afhangregels/

 

Het kan ook zijn dat je op het park aankomt en een goede reden ziet om niet naar de door jou gereserveerde baan te gaan, bijvoorbeeld doordat een andere baan meer uit de wind ligt of omdat daar de zon minder hinderlijk is. Kies dan vooral voor die betere baan als deze vrij is (check de ClubApp). Maar ga er vanaf als iemand zich meldt die die baan gereserveerd heeft. Er is dus een verschil tussen op een niet door jou gereserveerde baan spelen omdat je dat beter uitkomt en op een andere baan moeten gaan spelen omdat conform de afhangregels je naar die andere baan moest. In het laatste geval heb je recht daar te spelen zolang als de afhangregels dat toestaan.

 

Veel wordt onderling opgelost. Soms doordat iemand flexibel is en een lege baan opzoekt om daar te gaan spelen ook al is de gereserveerde baan om onverklaarbare reden bezet. En dat is fijn, hou dat er vooral in. Maar als het gaat knellen omdat het druk is of als je echt op je gereserveerde baan wilt spelen, pas dan de genoemde afhangregels toe om te bepalen of de baan echt voor jou is. Normaal gesproken zal de parkbeheerder je daarbij kunnen helpen.

We doen een beroep op je om in alle vriendelijkheid er voor te zorgen dat de banen conform de genoemde regels bespeeld kunnen worden.

 

Veel tennisplezier de komende tijd en hopelijk kunnen we over anderhalve week weer bij je terugkomen met een bericht dat er weer een hapje en drankje geserveerd mag worden in ons clubhuis.

Het Bestuur