Binnenkort kunt u in Voorschoten padellen op Tennispark Adegeest.

Het is dan eindelijk zover, de kogel is door de kerk.

De gemeentelijke vergunning om 2 Padelbanen te laten bouwen is binnen en inmiddels onherroepelijk. Wat betekent dit?

BINNENKORT KUNT U IN VOORSCHOTEN PADELLEN OP TENNISPARK ADEGEEST.

 

Het is eindelijk zover, de kogel is door de kerk! De gemeentelijke vergunning om 2 Padelbanen te laten bouwen is binnen en inmiddels onherroepelijk. Wat betekent dit?

 

Dit betekent, dat we binnenkort op de locatie van de huidige tennisbanen 4 en 9 (minibaantje) een Padelplein gaan aanleggen met daarop 2 Padelkooien.

De tennislessen, die door Nicky Sjaardema worden verzorgd, zullen van baan 4 verlegd worden naar een andere baan, waar binnenkort de nodige voorzieningen zullen worden getroffen.

 

Waarom Padellen

Het is een snel groeiende sport in Nederland en omdat het aan tennis verwant is worden er juist op tennisparken padelbanen gebouwd. Het is een leuke sport en in Nederland zijn inmiddels tienduizenden enthousiaste beoefenaars en de animo voor Padel groeit.

Wij willen dit daarom aanbieden aan padel enthousiastelingen in onze regio en ook aan onze huidige tennissers. We hopen en verwachten hiermee nieuwe spelers aan te trekken.

Ervaringen bij verenigingen, die inmiddels padel aanbieden hebben ons geleerd, dat deze verwachte  groei zeer realistisch is.

Komt bij dat onze club sterk is vergrijsd en het aantal leden gedaald (hoewel we de laatste tijd toch meer  jongere tennissers mogen begroeten op Adegeest).

Padel is echter niet alleen uitsluitend voor de jonge, hippe sporter.

Onze informatie is, dat ook ouderen – zeker als ze al bekend zijn met de tennissport – zich gemakkelijk padel eigen maken. Ook omdat de ruimte kleiner is dan een tennisbaan en de achterwanden en zijwanden meedoen is er meer tijd om de bal in het spel te houden.

 

Mede in de lijn met de ontwikkelingen in het tennisbestand dalen de omzet en daarmee de resultaten van ons tennispark.

De mogelijkheid van Padel is van belang om van krimp in het aantal sporters naar een groei te komen en om een verjonging in het sportersbestand te stimuleren. De uitbreiding van activiteiten is tevens noodzakelijk om de financiële basis van het tennispark op de langere termijn gezond te houden.

 

Hoe gaan we Padel invoeren

Vanaf donderdag 18 augustus a.s. start de bouw door de door ons geselecteerde aannemer, DOMO Sports Grass. Oplevering wordt naar verwachting medio oktober 2022.

De tennissporters zullen zo min mogelijk last ondervinden van de bouwactiviteiten. Daar zijn afspraken over gemaakt met de aannemer.

 

Padelcommissie

Er is een Padelcommissie opgericht, die o.a. de taak heeft het bestuur te adviseren omtrent de tariefstelling (contributie) voor de Padelsport.

Mede op grond van het advies heeft het bestuur besloten om voor Padel een kennismakingstarief toe te passen voor de periode tot 1 april 2023. Ook komt er een mogelijkheid voor een kennismakingsmakingsabonnement voor een periode van 3 maanden.

Meer hierover wordt bekend in een daartoe aan te maken flyer, die we ook gaan gebruiken op de markt van het komende “Weekend van Voorschoten” 10 september a.s.

Nadere publicatie volgt.

 

Het Bestuur van Stichting Tennispark Adegeest (STA) wenst u heel veel plezier bij het ervaren van onze nieuwe activiteiten.

 

12 augustus 2022